Subsidy Cloud Logo
SectorenSubsidiesSuccess Stories
Inloggen
Subsidy Cloud Logo
SectorenSubsidiesSuccess Stories
Inloggen
Subsidiescan

Subsidie WBSO Direct

Beschikbaar subsidiebedrag: € 1.438 miljoen
Een bedrijf kan de financiële lasten van R&D-projecten verlagen via de WBSO. Meer dan 22.000 bedrijven vragen de bekende WBSO-subsidie aan, maar moeten vervolgens gemiddeld drie maanden wachten voordat het geld op de rekening staat. Bij WBSO direct krijg je het geld direct na het indienen van de aanvraag gestort!
Doe de gratis subsidiescan

Wat is de WBSO-regeling?

De WBSO wordt berekend over het totaal aan loonkosten en andere uitgaven voor speur- en ontwikkelingswerk (S&O). Je kunt vier keer per jaar een WBSO-subsidie aanvragen. Dit noemen we daarom een flexibele subsidie. Deze subsidie is beschikbaar voor bedrijven die vallen onder de vennootschaps- en inkomstenbelasting in Nederland. Als je een bedrijf hebt dat zich bezighoudt met Research en Development-projecten (R&D) en je wilt hiervan de financiële lasten verlagen, dan is de WBSO-regeling iets voor jou.

Aanvragen van de WBSO

Heb je in 2020 of 2021 al subsidie ontvangen uit de WBSO en ben je van plan deze nogmaals aan te vragen? Dan bieden wij een voorfinanciering aan! Aangezien het mogelijk is vier keer per jaar de WBSO subsidie aan te vragen, biedt een eerdere aanvraag een grote kans op het nogmaals ontvangen van de subsidie. SubsidyCloud helpt mee in alles wat nodig is voor de aanvraag en voor alle administratie na het ontvangen van de subsidie. Om zekerheid te geven, bieden wij je voorfinanciering aan, zodat je meteen met het project van start kunt gaan, nog voordat je de subsidie ontvangen hebt!

Budget voor de subsidie

Het beschikbare budget voor 2021 is € 1.438 miljoen. De WBSO wordt als korting verrekend op de loonbelasting en premies volksverzekeringen. De belangrijkste getallen op een rijtje:

  • Het subsidiepercentage is 50% voor starters en 40% voor overige bedrijven in de eerste schijf. De subsidie wordt berekend over de eerste € 350.000 S&O-kosten. S&O-kosten boven € 350.000 hebben een subsidiepercentage van 16%
  • Zelfstandige ondernemers hebben een maximaal voordeel van € 13.188. Als startende zelfstandige ondernemer krijg je € 6.598 extra voordeel
  • De subsidie wordt berekend over het gemiddelde uurloon van de betrokken werknemers
  • Naast het uurloon krijg je subsidie over andere kosten die je maakt tijdens het R&D-project. Dit zijn bijvoorbeeld kosten voor het inrichten van een testruimte of voor het maken van prototypes. Maar het extra bedrag kan ook ingezet worden als toeslag op het uurtarief.

Voordelen van SubsidyCloud

Om er zeker van te zijn dat je aanvraag compleet en tijdig ingediend wordt, kan SubsidyCloud je helpen. SubsidyCloud kent het hoogste succespercentage bij het aanvragen van de WBSO in Nederland.

Andere voordelen van SubsidyCloud bij het doorlopen van het WBSO-aanvraagtraject zijn:

  • WBSO direct uitbetaald krijgen, binnen drie werkdagen
  • Laagste No Cure No Pay % op de professionele markt
  • Toegang tot SubsidyCloud: hét platform met meer dan 4.000 subsidies en 450 experts.
Subsidiescan
Terug naar de homepage