Subsidy Cloud Logo
SubsidiesSuccesverhalenInloggen
Subsidiescan

Subsidie MIT R&D

Beschikbaar subsidiebedrag: € 8 miljoen
De MIT R&D-subsidie is een subsidie voor samenwerkingsverbanden in een van de topsectoren. Lees hier alles over het budget, de voorwaarden en het aanvragen ervan
Doe de gratis subsidiescan

Wat is de MIT R&D-regeling?

De MIT R&D-regeling is voor mkb-ondernemers in topsectoren die samen met anderen een innovatieproject aangaan om samen met andere mkb’ers producten, productieprocessen of diensten te ontwikkelen of te vernieuwen. MIT staat hierin voor MKB-Innovatiestimulering Regio en Topsectoren. Deze regeling maakt het mogelijk om te blijven concurreren met grotere bedrijven, zeker als er veel verschuivingen zijn op de markt.

De MIT-subsidie is beschikbaar voor bedrijven in de volgende topsectoren:

 • Agri & Food
 • Chemie & Energie
 • Creative Industrie
 • Hightech Systemen & Materialen en ICT
 • Life Science & Health
 • Logistiek
 • Tuinbouw & Uitgangsmaterialen
 • Water.

Algemene voorwaarden

We zetten de belangrijkste even op een rijtje voor je:

 • 35% van de totale kosten wordt gesubsidieerd, met een minimum van €50.000 en een maximum van €200.000 per project, wat 50/50 verdeeld wordt onder de twee deelnemers
 • Het samenwerkingsproject heeft een maximale looptijd van twee jaar
 • Alleen de kosten die gemaakt worden door de betreffende aanvragers kunnen gesubsidieerd worden.

Aanvragen van de subsidie

De aanvraagperiode voor de MIT R&D-regeling gaat op 11 juni 2021 open. Je kunt dan tot 10 september je aanvraag indienen.

Wat moet ik allemaal weten voor het aanvragen van een MIT R&D-subsidie? Hoe bereken ik de kosten van mijn innovatieproject? Voldoet het wel aan alle voorwaarden? Het aanvragen van subsidies kan een lastig proces zijn. Gelukkig heeft SubsidyCloud genoeg specialisten die je hierbij kunnen helpen om het hele proces makkelijker te maken. Wij zijn gespecialiseerd in innovatiesupport, financiering en subsidiemanagement.

Budget voor de subsidie

Budgetten van de MIT-regeling zijn er per regio en per instrument. Zo heb je binnen de MIT ook haalbaarheidssubsidies en kennisvouchers.

Het landelijk budget voor R&D-samenwerkingen is totaal meer dan 8 miljoen in 2021. Afhankelijk van de grootte van het project kun je subsidie ontvangen van 35% van de totale investering. Voor een klein project heb je recht op minimaal €50.000 en maximaal €200.000; voor een groot project ligt dit tussen €200.000 en €350.000 per project. Eén partij mag niet meer dan 70% van de kosten dragen waardoor het een eerlijk project blijft voor beide partijen. De looptijd van een MIT R&D-samenwerkingsproject is maximaal twee jaar.

Kun je nog meer subsidie krijgen?

Zoek je een vergelijkbare subsidie, of wil je weten of je naast de MIT R&D-subsidie ook recht hebt op andere subsidies? Doe dan de gratis subsidiescan. Je ziet dan meteen voor hoeveel subsidies je in aanmerking komt, verdeeld naar thema.

Wil je zeker zijn dat de MIT R&D-aanvraag compleet is en alle administratieve werkzaamheden op orde zijn, dan is het verstandig om een adviseur in te schakelen. SubsidyCloud heeft meer dan 450 subsidiespecialisten in dienst die jarenlange kennis en ervaring hebben met subsidies, met de nieuwste technische ontwikkelingen en met de communicatie met subsidieverstrekkers.

Subsidiescan
crossmenu