Subsidy Cloud Logo
SectorenSubsidiesSuccess Stories
Inloggen
Subsidy Cloud Logo
SectorenSubsidiesSuccess Stories
Inloggen
Subsidiescan

Subsidie INNOWWIDE

Beschikbaar subsidiebedrag: € 4 miljoen
Met de INNOWWIDE-regeling kun je een subsidie van €60.000 krijgen voor een innovatief project met een partner uit een land buiten de EU
Doe de gratis subsidiescan

Wat is de regeling?

De INNOWWIDE-regeling is een Europese subsidie voor het opzetten van innovatieve ontwikkelingsprojecten met een partner buiten de EU. De INNOWWIDE regeling wordt aangeboden door 11 Europese partners, waaronder het Nederlands RVO. Via hen kun je de regeling ook aanvragen. De subsidie moet ingezet worden voor een Viability Assessment Project (VAP). Hiermee ga je kijken of het technisch gezien haalbaar is om een innovatief project met een niet-Europese partner op te zetten. Ook kun je deze subsidie inzetten om te onderzoeken hoe zo’n samenwerking juridisch in elkaar zou steken, en welk business-model het best bij het project past.

De INNOWWIDE-regeling kent geen 'first come, first served'-principe. Alle correcte aanvragen worden beoordeeld door een commissie. Zij zal bekijken welke R&D-samenwerkingen het meeste potentie hebben en een grote impact kunnen hebben op hun doelmarkt. SubsidyCloud heeft een uitstekend track record als het gaat om het aanvragen van de INNOWWIDE-subsidie. Mocht je toch niet geselecteerd worden door de commissie, is er nog geen man over boord. Wij werken bij SubsidyCloud namelijk met een eerlijk 'no cure no pay'-principe. Wij streven ernaar om ook voor jou de subsidie binnen te halen die je graag zou willen.

Algemene voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor de aantrekkelijke INNOWWIDE-regeling moet je aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • Je hebt een mkb-bedrijf, gevestigd binnen Europa
  • Het project moet een samenwerking zijn met een lokale partij binnen een van de door de EU vastgestelde VAP-landen. We helpen je graag om te zien of jouw beoogde partner hiertoe behoort
  • De looptijd van het project is 6 maanden.

Het project moet erop gericht zijn de volgende doelen te behalen:

  • Inzicht krijgen in de technische, juridische en politieke haalbaarheid
  • Op een rijtje krijgen hoeveel er geïnvesteerd moet worden om het project uit te voeren
  • Inzicht krijgen in welke business-model het best bij het samenwerkingsproject past.

Aanvragen van de subsidie

Zoals bij veel regelingen komt er een hoop kijken bij het aanvragen van de INNOWWIDE-subsidie. Zo moet je bijvoorbeeld de aanvraag compleet en correct ingediend hebben voor de deadline. Er is dus geen ruimte voor schoonheidsfoutjes! Om een zo groot mogelijke kans te hebben om geselecteerd te worden, is het aan te raden een adviseur te raadplegen. Wij bij SubsidyCloud zijn specialist in het aanvragen van subsidies op het gebied van innovatie, duurzaamheid, internationaal ondernemen en personeelssubsidies. We kunnen je dus ook helpen bij het succesvol aanvragen van de INNOWWIDE-subsidie.

De aanvraagperiode voor de INNOWIDE-subsidie is opengegaan op 15 januari 2021 en loopt tot en met 7 april van dit jaar.

Budget voor de subsidie

Het totale budget dat beschikbaar is gesteld voor de INNOWWIDE-subsidie is €4 miljoen. Er geldt per aanvraag een vast subsidiebedrag van €60.000. Dit mag ingezet worden om maximaal 70% van de subsidiabele kosten te dekken. Bovendien krijgt de partner buiten Europa ook een dergelijke INNOWWIDE-subsidie toegekend.

Kun je nog meer subsidie krijgen?

Zoek je een vergelijkbare subsidie, of wil je weten of je naast de regeling INNOWWIDE ook recht hebt op andere subsidies? Doe dan de gratis subsidiescan. Je ziet dan meteen voor hoeveel subsidies je in aanmerking komt, verdeeld naar thema.

Wil je er zeker van zijn dat jouw INNOWWIDE-aanvraag compleet is en alle administratieve werkzaamheden op orde zijn, dan is het verstandig om een adviseur in te schakelen. SubsidyCloud heeft meer dan 450 subsidiespecialisten in dienst die jarenlange kennis en ervaring hebben met subsidies, met de nieuwste technische ontwikkelingen en met de communicatie met subsidieverstrekkers.

Subsidiescan
Terug naar de homepage