Geen categorie

NOW 3

By 17 november 2020No Comments

NOW 3

De NOW-3 subsidie is bedoeld voor werkgevers die te maken hebben met minstens 20% omzetverlies als gevolg van de coronacrisis. Vanaf januari 2021 moeten zij een verlies van minstens 30% hebben om in aanmerking te komen voor de NOW-3.

Kom ik in aanmerking?

Maximum

80% van de loonkosten

Wie komen hiervoor in aanmerking?

De NOW-3 is bestemd voor een brede doelgroep: elk bedrijf dat ten minste 20% omzetverlies verwacht in oktober, november en december 2020, of ten minste 30% vanaf januari 2021 komt in aanmerking. De regeling is dus niet alleen bedoeld voor één specifieke sector, maar voor alle bedrijven die onder financieel lijden onder de gevolgen van de coronamaatregelen. Daarnaast komen werkmaatschappijen met eigen rechtspersoonlijkheid, waarbij het concern minder dan 20% omzetverlies heeft maar de werkmaatschappij wel minstens 20% omzet heeft, in aanmerking voor de NOW-3 regeling. Voorwaarde hiervan is wel dat ze aan de aanvullende voorwaarden voor een aanvraag op werkmaatschappijniveau voldoen. 

Wanneer is de deadline voor deze aanvraag?

Je kunt voor elk tijdvak besluiten of je een aanvraag wil doen. De NOW 3.1 kan vanaf 16 november aangevraagd worden, de deadline voor de aanvraag is op 13 december 2020. Hierna kan de NOW3.2 aangevraagd worden van 15 februari 2021 tot en met 14 maart 2021. De laatste mogelijkheid voor het aanvragen van de NOW-3 is van 17 mei 2021 en 13 juni 2021.

De NOW is verlengd tot 1 juli 2021. De regeling kent drie tijdsvakken: 

  • NOW3.1: van 1 oktober 2020 tot 1 januari 2021
  • NOW3.2: van 1 januari tot 1 april 2021
  • NOW3.3: van 1 april tot 1 juli 2021

Welke inspanningsverplichtingen heeft de NOW-3?

De NOW-3 kent twee inspanningsverplichtingen: de verplichting tot het stimuleren van een ontwikkeladvies en scholing, en de verplichting tot behoud van werk. De inspanningsverplichting tot ontwikkeladvies en scholing houdt in dat werkgevers die de NOW-3 ontvangen verplicht zijn om hun werknemers te stimuleren een ontwikkeladvies aan te vragen of scholing te volgen voor behoud van werk. Werkgevers kunnen hun werknemers stimuleren door bijvoorbeeld tijd of middelen beschikbaar te stellen. De inspanningsverplichting tot behoud van werk houdt in dat werkgevers worden verplicht om zich in te spannen om werknemers naar nieuw werk te begeleiden als zij werknemers ontslaan. Werkgevers kunnen hierbij gebruikmaken van de verschillende maatregelen uit het Sociaal pakket.

Wil jij de NOW-3 regeling aanvragen?

Het team van SubsidyCloud staat voor je klaar om je vragen te beantwoorden, te checken of je in aanmerking komt en de aanvraag in te dienen. Onze ervaren subsidieadviseurs nemen het volledige aanvraagtraject voor je uit handen en zorgen ervoor dat de aanvraag op tijd en succesvol wordt ingediend. Met een succesrate van maar liefst 81% maak je met SubsidyCloud de hoogste kans om gesubsidieerd te worden. 

Meld je hier aan!