Biobased EconomieEnergie & CirculairSubsidies

Horizon 2020: Green Deal-call

By 22 september 2020No Comments

Horizon 2020: Green Deal-call

Ontvang subsidie voor onderzoek en innovatieprojecten die op korte termijn klimaat & milieu oplossingen bieden met de Green Deal call.

Meteen aanvragen

Totaal budget 2020

€ 1.000.000.000

Wat is de Horizon 2020: Green Deal-call?

De Horizon 2020 Green Deal-call die de Europese commissie heeft open gezet is bedoeld voor onderzoek en innovatieprojecten. De subsidie richt zich op projecten die verandering maken in de klimaatcrisis, werken aan biodiversiteit en Europese ecosystemen intact houden. Bovendien is het bedoeld om een negatieve situatie, de coronacrisis, om te zetten in iets positiefs. Dit doen ze door groene uitdagingen om te zetten in kansen.

Waar de normale Horizon 2020 calls zich richten op voornamelijk de lange termijn is dit bij de Green Deal-call niet per se het geval. Omdat corona vraagt om urgente oplossingen kom je met je project in aanmerking als er duidelijke en aantoonbare korte- en medium termijn resultaten te verwachten zijn. Uiteindelijk allemaal met als doel om Europa in 2050, als eerste continent van de wereld, klimaatneutraal te krijgen.

Green Deal-call thema’s

De projecten die deze call uiteindelijk gaat financieren dienen tastbare resultaten te leveren in de volgende tien gebieden Waarvan de laatste twee meer toekomst gericht- en breder te interpreteren zijn:

  • Schone, betaalbare en veilige energie
  • Bijdragen aan de klimaatambities
  • Grondstof- en energie efficiënt bouwen
  • Een schone en circulaire economie
  • Van boerderij tot bord
  • Duurzame en slimme mobiliteit
  • Zero-uitstoot en een milieu vrij van gifstoffen
  • Biodiversiteit en ecosystemen
  • Bijdragen aan kennis
  • Burgers in staat stellen om bij te dragen

Bovendien is deze call bedoeld om kansen voor internationale samenwerkingen te bevorderen. In het bijzonder om de behoefte van minder ontwikkelde landen. Door bijvoorbeeld de behoeftes van Afrika in kaart te brengen en hierop te handelen.

Horizon 2020 Green Deal budget

Bijna 1 miljard euro wordt er door de Europese commissie uit getrokken om deze doelen te bereiken. Over het maximum bedrag dat voor jouw project beschikbaar is nog niets bekend. Maar we gaan graag met je het gesprek aan om te kijken wat we voor jou kunnen betekenen. Dit is namelijk een mooie kans om financiering te krijgen voor jouw project in deze onzekere tijden.

Bovendien is het budget van 1 miljard toereikend genoeg om velen projecten en bedrijven te kunnen gaan ondersteunen. Wij kunnen je dan ook helpen om hier aanspraak op te maken om het maximale uit je project en de bijbehorende subsidie te halen.

Aanvragen Green Deal-call

Vanaf 22 september 2020 is de Green Deal-call geopend. Je hebt tot uiterlijk 26 januari 2021 de tijd om je aanvraag in te dienen. Het is de bedoeling dat vervolgens de uitgekozen projecten ongeveer in de herfst van 2021 van start zullen gaan. Bovendien is er van 22 tot 24 september een informatiedag gepland.

Mocht je hier niet bij kunnen zijn, dan vertellen we je graag meer over de ins en outs van deze subsidie. Wij zijn immers zeker van de partij! We gaan dan ook graag het gesprek met je aan of er een mogelijkheid is om aan deze doelen bij te dragen en op welke manier we het meeste kans kunnen maken om gebruik te kunnen maken van deze bijzondere kans.

Subsidie aanvragen